Lumeno – en digital följeslagare

Ingen ska behöva kämpa ensam. Det är självklart, tycker vi.  Med Lumeno, som är gratis att ladda ner och använda, hjälper du dig själv under mörka stunder genom att hämta kraft från dina ljusa stunder. När du mår bättre skapar du motståndskraft att använda när du mår sämre. Lumeno är en app för att hämta kraft i livet.

Appen ger helt enkelt varje unik användare kraft att:

  • förstå sig själv bättre.
  • hitta verktyg för att ta sig ur mörkret.
  • söka kontakt i risksituationer.
  • upptäcka hur ljuset alltid återvänder.
Ladda ner Lumeno via Lumeno.se

Så fungerar appen

Här kan du se en överblick av appens funktioner

Föreningen livskämpar

Lumeno ägs av Livskämpar AB men förvaltas av Föreningen livskämpar.

Lumeno har tagits fram av Livskämpar AB som även i fortsättningen äger appen. Genom ett licensavtal med den nystartade Föreningen livskämpar är det just nu föreningen som ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Lumeno. I väntan på en hållbar finansiering av appen finns detta licensavtal. Lumeno är gratis att ladda ner och använda.

Föreningen är startad för att den behövs, både för att säkerställa att Lumeno alltid ska vara gratis för användaren, men framförallt för att den behövs för livskämparna. För människor som kämpar på olika sätt. Suicidalitet är ett samlingsbegrepp för personer som tänker på, planera eller göra suicidförsök eller suicid. Föreningen livskämpar är startad för att det finns behov för att skapa stödverksamhet och mötesplatser för livskämpar och medkämpar.

Läs mer på:https://www.foreningenlivskampar.se/

Du är viktig för oss!

För att en app ska vara relevant krävs konstant utveckling och vi lyssnar på dig som använder Lumeno. Du kanske saknar något, eller önskar mer av något annat som redan finns? Ge oss feedback direkt i appen!

 

Teamet bakom Lumeno

Lumeno bygger på boken ”Handbok för livskämpar”, som är skriven av Filippa Gagnér Jenneteg, Susanne Tell och Jan Beskow. När Marie Niljung läste boken kände hon direkt att den måste bli digital på något sätt eftersom väldigt många människor aldrig läser böcker. Efter att ha frågat författarna om hon fick undersöka möjligheterna tog hon kontakt med den digitala innovationsbyrån Sticky Beat, som hon samarbetat med tidigare. Sedan startade de utvecklingsprojektet i maj 2019.

Marie Niljung är en av grundarna till Livskämpar AB. Hennes livsmission är att förändra attityder kring psykisk ohälsa och att rädda liv. Hade hon vetat det hon vet idag, så hade inte hennes föräldrar dött av psykologiska olycksfall. Därför vill hon sprida kunskap och mod för att få fler att våga fråga, våga lyssna och våga agera. Tack vare Maries tanke om att ”Handbok för livskämpar” borde gå att göra digital så finns nu denna fantastiska digitala följeslagare som vi vet kommer bidra till att rädda liv.
Sticky Beat är en värmländsk digital innovationsbyrå som använder sin kreativitet till att skapa fantastiska lösningar som får människor att bli gladare, mer engagerade och må bättre. Vad sägs om en app som gör tandborstningen till en fest eller en historielektion där eleverna får starta en egen detektivbyrå? De var givna som samarbetspartner till Lumeno och är teamet som genom stort engagemang kreerat, testat och utvecklat appen.

Här kan du få hjälp

Se hjälpresurser här
0%
KÄMP21

Vill du köpa boken som Lumeno bygger på?

Ange koden KÄMP21 för att få 25% rabatt när du beställer genom Libris.

Läs mer i boken Handbok för Livskämpar

Innovation genom medmänsklighet.

Vi använder oss en Design Thinking-process i projektet för att både komma användarna nära och för att pragmatiskt börja skapa prototyper tidigt i processen. Det mänskliga är vår absoluta ledstjärna för att kunna skapa en lösning som ger resultat.

Mer om processen