Handbok för livskämpar

En bok full av livsviktiga insikter och handfasta råd för livskämpar

Du är inte ensam i din plåga. Är det något enda vi vill att du ska få med dig från den här boken, så är det detta. Du är inte ensam. Oavsett hur det känns just nu.

Den här boken är till dig som mår dåligt, kanske riktigt dåligt. Så dåligt att du ibland kanske ofta tänkt att du inte orkar fortsätta leva. Att det vore lika bra att försvinna.

Vi tre som har skrivit den här boken har tillsammans både personlig erfarenhet av att själva ha levt många år med självmordstankar och självmordsförsök, men också professionell erfarenhet av att arbeta med att förebygga att människor tar sitt liv.

Handbok för livskämpar är den bok vi själva önskar hade funnits när vi mådde som värst. En lättillgänglig och handfast vägledning för dig som plågas av självmordstankar. I den har vi samlat några av de viktigaste erfarenheterna som vi har gjort genom åren. Vi delar bland annat med oss av handfasta tips och råd, strategier för hur man kan stå ut när man mår som sämst, vägledning i hur man kan förstå sig själv och sina tankar och hur man kan bära sig åt för att söka hjälp. Boken innehåller även många personliga berättelser samt ett kapitel om hur man kan stötta någon som tänker på att ta sitt liv.

Oavsett hur just din kamp ser ut kom ihåg att vi är många som kämpar tillsammans. Du är inte ensam. Det finns en framtid för dig också. Så släpp inte taget. Så länge du lever kan saker ändras till det bättre. Du är en riktig livskämpe!

Författare

– Filippa Gagnér Jenneteg, folkhälsovetare och författare
– Susanne Tell, folkhälsovetare och författare
Jan Beskow, professor emeritus, specialistläkare i psykiatri och socialmedicin

165:- inkl moms

Köp boken Handbok för livskämpar här

Om du anger koden KÄMP21 får du 25% rabatt hos Libris.

Recensioner om Handbok för livskämpar

”Den här boken behöver alla ta till som livskunskap, för alla kommer vi någon gång i livet antingen själva eller möta någon som kämpar med livet!

Mycket värdefull information men också bra praktiskt upplägg för egna reflektioner, fantastiskt! Äntligen en bok som är ett konkret verktyg för livskämpar!”

Inger Händestam

ordförande Riksförbundet SPES, SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd

”Vilken FANTASTISK bok ni har åstadkommit!!! Jag hoppas den hamnar i varje bibliotek, på varje ungdomsgård, på varje psykakut, på varje arbetsplats och skola. Jag hoppas den skickas ut till varje årskull när de fyller 12 år. Sanna mina ord – denna bok kommer att göra skillnad.”

Cecilia Westerlund

ekonomi/  administrationsansvarig, Suicidprevention i Väst

”Tack så väldigt mycket för er bok som jag kommer att lägga upp på litteraturlistorna till våra kurser. Det är en angelägen och viktig bok. Jag har läst den och tycker också att den vore bra även till dem som inte mår dåligt eller har självmordstankar. Det kan för dessa ge en inblick hur det känns för den som mår dåligt och därmed kunna vara tillräckligt lyhörd och förstående för deras livssituation.”

Britta Alin Åkerman

PhD

”Årets viktigaste bok är här!! Den är till dig som inte vet om du orkar leva.

Jag har läst många böcker i ämnet- den här är den bästa. Här finns också tips för den som är anhörig, vän eller kollega till någon som mår dåligt.”

Karin Lovisa Ingridsdotter

pastor och redaktör på Libris

Är du intresserad av det här också?

App: Lumeno